søndag den 22. juli 2012

Hold 1 drager mod Danmark - eller gør de?


Fredag den 20. juli 



At være på projekt i Congo byder på forskellige udfordringer for Muzungoer (hvide mennesker) som os. De sidste dage har vist dette med al tydelighed. I onsdags vågnede vi til dagen hvor Hold 1 skulle drage herfra til provinshovedstaden Lubumbashi og dagen efter påbegynde rejsen hjem til Danmark. Dagen begyndte med den konstatering at 3-4 var blevet mavesyge i løbet af natten. Ikke lige den bedste måde at starte en lang rejse på. Der var dog ingen vej udenom, så Hold 1 drog sammen med Jette afsted i 2 biler. Afskeden var følelsesladet, men hold 1 kunne tage afsted med den tilfredshed, at de havde nået alt, de satte sig for at gøre. Hold 2 får, hvis alt flasker sig, ikke svært ved at nå deres del. I løbet af onsdagen udviklede Ole, Daniel, Anders og Linda også maveonde med feber. Så torsdag var det kun Niels, der var « på arbejde », Anders kunne dog stadig dirigere med tropperne fra sygesengen. Niels er kommet langt med installeringen af de forskellige elektriske komponenter til brønden.

Torsdag var dagen, hvor Hold 1 skulle flyve fra Lubumbashi, men det gik der seriøs congo-ged i. Midt på flyvepladsen, med boardingpas i hænderne, fik de pludselig besked om, at de ikke kunne komme med. Boardingpassene blev inddraget og forklaringen var, at de var kommet for sent. Der var 25 minutter til afgang. Flyet afgik uden dem! Kenya Airways fralagde sig ethvert ansvar og de var overladt til at klare sig selv og deres halvdårlige maver. I går og i dag har Jette og Anders og div. lokale kontakter rendt fra Herodes til Pilatus for at finde en vej hjem for Hold 1. Her fredag aften forlyder det, at de kan komme hjem søndag via Sydafrika. Foreløbig véd vi ikke, om nogen, rejsebureau, flyselskab, eller forsikringsselskab kommer til at refundere billetten.

Fredag i Mulungwishi var de 4 syge på benene igen, men nu var det Niels, der måtte ned og ligge. Lige nu arbejder vi på at lave 80 meter rørføring over et flodleje i Lukunki. Der skal støbes 8 fundamenter til understøttelse af 8-10 lange stålrør, igennem hvilke vandledningen skal føres. Samtidig er der stadig gravehold igang i byen.


Humøret er stadig godt, men her er lidt tomt, efter vennerne på Hold 1 er rejst. Vi ønsker dem god rejse og alt godt derhjemme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar